21 januari 2022

HBO Bestuurskunde – Dit ga je leren:

Openbaar bestuur is een wetenschap die de samenleving en overheidsinstellingen bestudeert in relatie tot openbaar beleid en bestuur. In de HBO Bestuurskunde krijg je kennis en praktijk van het openbaar bestuur in een breder scala van sociale, economische, geografische en juridische aspecten. Je moet in staat zijn om je ambities en meningen over te brengen door middel van groepsdiscussies en debatten. Vervolgens krijg je praktische materialen aangereikt die je kunt gebruiken als je stage gaat lopen in je derde jaar hbo-studie. Ook doe je kennis op van het openbaar bestuur wereldwijd door studentenuitwisselingen vanuit het buitenland. Zo kunt u zien en leren hoe het openbaar bestuur in het hele land wordt gebruikt.

Direct betrokken zijn bij de samenleving of de overheid? De volgende dingen kunnen u helpen:

Als ambtenaar kun je bijdragen en oplossingen bieden voor alles wat er gebeurt als een vorm van sociale interactie in de samenleving. Hier moet je bestuurlijke, sociale en politieke vaardigheden en kennis combineren. Maatschappij en overheid zijn twee aspecten die met elkaar verbonden zijn en niet los van elkaar te zien zijn. Dus als je de gemeenschap betreedt, moet je ook de overheidsstructuur, -functies en -beleid kennen die door de overheid zijn gemaakt om de samenleving te reguleren. Die krijg je niet meteen, dus je moet meer verdiepend leren en onderzoek doen op het gebied van openbaar bestuur.

Veelbelovend carrièreperspectief door het volgen van een hbo-opleiding bestuurskunde

Door de HBO opleidingen Bestuurskunde te volgen, krijg je veel kansen voor een carrière in verschillende vakgebieden van de overheid en het bedrijfsleven. Je kunt journalist worden die verslag doet van verschillende gebeurtenissen die zich voordoen in de samenleving en de overheid. Met jouw bestuurlijke vaardigheden word je kritischer maar objectiever zodat het nieuws dat je presenteert voor veel partijen acceptabeler is.

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *